Koordirectie

Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het dirigeren van koren. Tijdens mijn conservatoriumtijd werd ik de vaste pianist van de KCOV Amsterdam o.l.v. toenmalig dirigent Martin Kamminga. Toen hij bij een repetitie onverwacht verhinderd was heb ik hem vervangen waarna ik prompt gevraagd werd als repetitor voor mijn eerste operettevereniging. Zo ben ik ongepland in de koordirectie gerold. Sindsdien heb ik diverse koren gedirigeerd, geleid en begeleid, al dan niet van achter de piano.

Momenteel werk ik met onderstaande koren:

NJOY (Westendorp)

Met dit vrouwen-barbershopkoor werk ik sinds september 2014. Zij zingen songs in barbershopstijl maar hebben ook een aantal nummers in het repertoire die weliswaar a capella zijn maar niet specifiek barbershop. Het koor is erg leergierig en staat open voor nieuwe ideeën en neemt veranderingen snel op.

In 2017 vierde het koor het 15-jarig jubileum

Voor meer info over NJOY klik hier.

 

Close Company (Bathmen)

Close Company is ontstaan uit de doorstart van het voormalige vrouwenbarbershopkoor Syncopation. Het is nu een gemengd koor maar zingt nog steeds een aantal nummers in barbershopstijl. Het koor zingt uitsluitend à capella met de nadruk op de lichtere muziek. Tijdens de repetities wordt er erg hard gewerkt en het gebeurt niet zelden dat de repetities flink uitlopen. Dit jaar viert het koor haar 5 jarig jubileum met een gezamenlijk concert met The College Barbers

Voor meer info over Close Company klik hier.

 

The College Barbers (Apeldoorn)

Zoals de naam al zegt is The College Barbers een barbershop(mannen)koor. Ooit is het koor opgericht door vooral docenten van het Veluws College (vandaar de naam). Het bestaat momenteel uit zo’n 26 mannen die met veel plezier en overtuiging nummers in voornamelijk de barbershopstijl ten gehore brengen. De sfeer is uitstekend en iedere week na afloop van de repetitie is er nog naborrelen, de zogenaamde afterglow.
Het koor viert dit jaar zijn 30-jarig jubileum met onder meer een groot concert smane met NJOY en Close Company op 9 november

Voor meer info over The College Barbers klik hier.

Happy 2 Sing

Net gestart en dus nog volop in ontwikkeling: Happy 2 Sing, een gemengd koor in Vaassen. Het repertoire varieert van licht klassiek tot populair. Het is een enthousiaste groep mensen met uiteenlopende koorervaring. Het koor repeteert overdag op de maandagmiddag.