Begeleiding en Coaching

PianoIk vind het erg inspirerend om mensen te begeleiden of te coachen bij het maken van muziek. Pianisten spelen vaak alleen, er zijn tenslotte veel werken voor piano solo. Maar voor zangers en veel instrumentalisten geldt dit niet en is samenspel met anderen vaak een voorwaarde om een muziekstuk in zijn geheel te kunnen beleven. Begeleiding door een pianist voegt dan ook enorm veel toe aan de muzikale beleving en muzikale ontwikkeling van mensen.

Het is dan ook een dankbare bezigheid anderen te begeleiden en daarbij vind ik het zelf ook inspirerend om te doen.
Tijdens mijn conservatoriumtijd speelde ik veel samen met cellisten. Ook heb ik heel veel met zangers gewerkt, zowel met amateur- als professionele zangers. Ik vormde met bariton Jim Gilloffo een duo. We hadden toen een repertoire van vooral Amerikaanse muziek, waaronder muziek van Charles Ives en Samuel Barber. Maar het repertoire was gevarieerd. Zo stond er veel lichte muziek en musical op het programma maar ook de cyclus ‘Schwanengesang’ van Schubert hebben we diverse malen uitgevoerd.

Momenteel begeleid ik op regelmatige basis een aantal zangers en zangeressen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan gerust contact op. Dit kan het beste via de contactpagina van deze site