Koordirectie

Een groot deel van mijn werkzaamheden bestaat uit het dirigeren van koren. Tijdens mijn conservatoriumtijd werd ik de vaste pianist van de KCOV Amsterdam olv toenmalig dirigent Martin Kamminga. Toen hij een keer plotseling verhinderd was heb ik hem vervangen waarna ik prompt gevraagd werd als repetitor voor een operettevereniging. Zo ben ik er als het ware ingerold. Sindsdien heb ik diverse koren gedirigeerd, geleid en begeleid, al dan niet van achter de piano.

Momenteel werk ik met onderstaande koren:

Overdagkoor Apeldoorn

Enige tijd gelelden heeft de dirigent van de Overdagkoren Hans van der Weijde, een ernstig auto-ongeluk gehad. Hij is daardoor voor een langere periode niet in staat zijn koren te leiden. Sinds maart 2017 sta ik dan ook als vervanger voor het Overdagkoor Apeldoorn. Het is een groot koor, met ongeveer 60 leden. Het repertoire is zeer divers, van Mozart tot Amy Winehouse. Voor meer informatie over het Overdagkoor klik hier

NJOY (Westendorp)

Met dit vrouwenbarbershopkoor werk ik sinds september 2014. Zij zingen songs in barbershopstijl maar hebben ook een aantal nummers in het repertoire die weliswaar à capella zijn maar niet specifiek barbershop. Het koor is erg leergierig en staat open voor nieuwe ideeën en neemt veranderingen snel op.

Dit jaar vierde het koor het 15-jarig jubileum

Voor meer info over NJOY klik hier.

 

No Dubio (Brummen)

Deze enthousiaste groep mensen bestaat uit 21 leden. Kwaliteit staat op de eerste plaats maar ook de gezelligheid en saamhorigheid wordt niet uit het oog verloren. No Dubio zingt de meeste nummers 4 tot 5 stemmig. Het repertoire bestaat hoofdzakelijk uit het populaire genre maar ook zitten er een aantal andere nummers in het repertoire zoals een aantal volksliederen en nummers van Tom Parker.


Voor meer info over No Dubio klik hier.

 

Close Company (Bathmen)

Close Company is ontstaan uit de doorstart van het voormalige vrouwenbarbershopkoor Syncopation. Het is nu een gemengd koor maar zingt nog steeds een aantal nummers in barbershopstijl. Het koor zingt uitsluitend à capella met de nadruk op de lichtere muziek. Tijdens de repetities wordt er erg hard gewerkt en het gebeurt niet zelden dat de repetities flink uitlopen. Dit jaar viert het koor haar 5 jarig jubileum met een gezamenlijk concert met The College Barbers

Voor meer info over Close Company klik hier.

 

The College Barbers (Apeldoorn)

Zoals de naam al zegt is The College Barbers een barbershop(mannen)koor. Ooit opgericht door vooral docenten van het Veluws College (vandaar de naam) bestaat dit koor momenteel uit zo’n 23 mannen die met veel plezier en overtuiging nummers in barbershopstijl ten gehore brengen. De sfeer is uitstekend en iedere week na afloop van de repetitie is er nog naborrelen, de zogenaamde afterglow.
Het koor vierde in 2015 jaar zijn 25-jarig jubileum met diverse activiteiten waaronder een afsluitend concert in een van de zalen van Gigant te Apeldoorn.

Voor meer info over The College Barbers klik hier.