Begeleiding/Coaching

Ik vind het erg inspirerend om mensen te begeleiden of te coachen bij het maken van muziek. Pianisten spelen vaak alleen, samenspelen met anderen is niet vanzelfsprekend en er zijn veel werken voor piano solo. Maar voor zangers en veel instrumentalisten geldt dit niet en is samenspelen met anderen vaak een voorwaarde om een muziekstuk in zijn geheel te kunnen beleven. Pianobegeleiding voegt dan ook enorm veel toe aan de muzikale beleving en muzikale ontwikkeling van mensen.

Het is dan ook een dankbare bezigheid en daarbij vind ik het zelf ook erg fijn om te doen.
Tijdens mijn conservatoriumtijd speelde ik veel samen met cellisten. Ik heb heel veel met zangers gewerkt, zowel amateur- als professionele zangers. Tijdens mijn conservatoriumtijd was ik de vaste pianist van Jim Gilloffo. We hadden toen een repertoire van vooral Amerikaanse muziek, waaronder muziek van Charles Ives en Samuel Barber. Ook stond er veel lichte muziek en musical op het programma. Maar ook de cyclus ‘Schwanengesang’ van Schubert.

Momenteel begeleid ik op regelmatige basis een aantal zangers en zangeressen.
Ook heb ik met Ellen Pieterse uit Eefde samengewerkt. We hebben toen veel opgetreden met het programma “Zeevonk”, een literair concert naar het gelijknamige boek van Josha Zwaan