Even voorstellen:

Mijn naam is Jurrien Zaagman

Van huis uit ben ik pianist. Ik heb piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Daniëlle Dechenne waar ik in 1989 mijn diploma Piano DM heb behaald. Ik begeleidde zoals de meeste pianisten regelmatig andere studenten, in mijn geval zangers en cellisten. In de laatste jaren van mijn studie zong ik als tenor bij de KCOV Amsterdam o.l.v. Martin Kamminga. Bij ziekte of afwezigheid van de pianist verving ik die regelmatig en later mondde dat uit in de aanstelling als vaste pianist en het af en toe vervangen van Martin zelf. Daar is de basis gelegd voor mijn huidige werk als begeleider en koordirigent.

Sinds mijn conservatoriumtijd geef ik pianoles, begeleid ik voornamelijk zangers en ben ik werkzaam als koordirigent. Ik arrangeer de muziek voor mijn koren vaak zelf of pas bestaande arrangementen aan. Verder geef ik muziektheorie en solfège (ter voorbereiding op het toelatingsexamen voor het conservatorium).

In 2004 heb ik de overstap gemaakt van Amsterdam naar Zutphen. Ik vind het heerlijk met mijn gezin door de bossen te wandelen of te fietsen. Andere hobby’s zijn fotograferen en het dansen van de Argentijnse tango.

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.