Over Muziekpraktijk Pianissimo

Ik ben Jurrien Zaagman. Muziek was als kind al een grote hobby waar ik uiteindelijk mijn beroep van heb gemaakt. Ik heb piano gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Al snel na mijn afstuderen kwamen daar andere muzikale activiteiten bij zoals koordirectie en het arrangeren van muziek.

De naam Pianissimo (letterlijk meer piano, oftewel zachter dan zacht) geeft aan dat ik meer doe dan piano alleen; maar ook dat bij de piano mijn muzikale wortels liggen. De afkorting van Muziekpraktijk (mp) staat ook voor mezzopiano wat juist weer sterker dan piano betekent…

U kunt bij mij terecht voor allerlei muzikale activiteiten, of het nou gaat om pianoles, begeleiding, koordirectie, muziektheorie of het arrangeren/transponeren/componeren van muziek.

Tot slot vind ik het leuk – als de tijd het toelaat – af en toe een artikel over uiteenlopende onderwerpen te schrijven. Daar komen – ook voor mij – soms hele verrassende weetjes uit zoals het feit dat Hark! the Herald Angels sing niet door Mendelssohn geschreven is.